نوشته شده توسط : اطلاع روز
منتشر شده در تاریخ : 1 آبان 1398
۱- قبل ازاشتهای کامل غذا نخوریم و هنگامیکه کاملا سیر نشده ایم از غذا خوردن دست بکشیم.
۲- گرسنگی و سیری زیاد هر دو باعث ضعف هاضمه می شود.
۳- اگر یک وعده غذایی سنگین مصرف گردید (خصوصا در افراد کم تحرک) ضروریست روز بعد امساک و کم خوری وجود داشته باشد و اگر این مساله رعایت نشود طول عمر کوتاه خواهد شد.
۴- بعد از صرف غذا آرامش ضرروری است و باید از انجام حرکات شدید خودداری کنید تا توجه بدن تنها به هضم غذا معطوف گردد که برای این منظور ابتدا چند قدم حرکت کنید تا غذا در قسمت تحتانی معده قرار گیرد و در صورت مهیا بودن شرایط ابتدا به پهلوی چپ و بعد از ۱۵ دقیقه به پهلوی راست می خوابیم تا غذای هضم شده در معده به سمت روده کوچک و کبد حرکت کند.
۵- حرکات شدید و فعالیت ورزشی بعد از صرف غذا و یا به بستر رفتن برای خواب بلافاصله بعد از غذا خوردن پسندیده نمی باشد!!
۶- تنوع و مصرف غذاهای رنگارنگ همزمان با هم باعث سوء هاضمه می شود مثلا وجود چندین نوع خورشت به همراه انواع سالاد و ماست و ترشی و سوپ و … بر سریک سفره و استفاده از تمامی آنها عامل سوء هاضمه و تولید خلط غیر طبیعی خواهد بود.
۷- مداومت در مصرف یک نوع غذا پسندیده نیست مثلا هر روز برنج خوردن .
۸- بسیار سریع غذا خوردن و خیلی طولانی شدن مدت صرف غذا هر دو بد است.
۹- در غذا خوردن ، غذا باید به خوبی جویده شود و به آرامی بلعیده گردد و این عمر باعث تسهیل در هضم اول در معده خواهد شد و عاملی است برای پیشگیری از ترش کردن و نفخ گوارش .
۱۰- غذاهای با ارزش غذایی بالا و سریع الهضم باعث حفظ سلامتی می گردد مانند :
۱۱- پرهیز از مصرف میوه های نارس مثل گوجه سبز ، موز و یا دیگر میوه های نارس چیده شده که باعث سوء هاضمه می گردد ( استثنا چاقاله بادام باعث تقویت معده می شود)
۱۲- تعدیل مواد خوراکی با یکدیگر صورت پذیرند مثال : شیرینی به همراه ترشی ، مثلا سکنجبین که ترکیب اصلی آن عسل و سرکه می باشد، مواد خوراکی بدون طعم و مزه (تفه) که با ادویه تند و یا با نمک متعادل شده باشد مثلا خیارشور و یا مصرف خیار به همراه نمک.
۱۳- زیاده روی در مصرف ترشیجات باعث افزایش ضعف اعصاب ، پیری و کاهش حرارت غریزی می گردد ( حرارت غریزی منظور انرژی درونی بدن حاصل از فعالیت قلب می باشد)
۱۴- مصرف همزمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می تواند در اصول غذا خوردن بسیار مضرر باشد و حاصل آن تولید اخلاط زائد در بدن می باشد که گاهی تاثیرات این تداخلات در چندین سال بعد بصورت بیماریهای مختلف وصعب العلاج بروز خواهد کرد بعنوان مثال حکمهای طب ایرانی معتقد هستد مصرف همزمان گوشت با ماست می تواند باعث تولید خلط خام در بدن شده و بعضی از لکهای پوستی که ممکن است بروز کند حاصل عدم رعایت این مطلب در طول چندین سال می باشد ، لذا از خوردن ترکیب مواد غذایی ذیل جدا خودداری فرمایید :
– کله پاچه + انگور
– گوشت + ماست و دوغ
– ماهی تازه + شیر و تخم مرغ
– پنیر + بادام
– لبنیات + انواع آلو
– حلیم + انار
– شیر + شراب خرما
– سرکه + ماش یا برنج
– خربزه + عسل
– تخم مرغ
– مواد غذایی شور و ترش
– حبوبات
– سبزیجات خام
– ترب
– میوه های تازه
– گوشت ( البته در صورتی که شیر و گوشت با یکدیگر پخته شود اشکالی ندارد)
۱۵- اگر بخواهیم دو غذا را با یکدیگر مصرف کنیم که یکی غلظت بیشتری دارد و دیگری کمتر ابتدا غذای غلیظ و سپس غذای رقیق خورد شود مثلا چلوکباب و سوپ جو، که ابتدا چلوکباب وبعد سوپ جو مصرف نمایید.
۱۶– اگر بخواهیم غذایی که طعم شیرین دارد را با غذای دیگری که طعم آن متفاوت است ولی از نظر هضم یکسان است استفاده نماییم بهتر است اول غذای شیرین مصرف شود
۱۷– افرادی که معده رطوبتی دارند بعد از غذا نباید شیرینی مصرف نمایند ( معده رطوبتی معده افرادی است که ترش میکنند و آب دهانشان زیاد است و با خوردن سردیجات سوء هاضمه پیدا میکنند) ولی اگر شخصی چنین وضعی را ندارد میتواند با خوردن کمی شیرینی ( مربا یا عسل) به هضم غذایش کمک کند.
۱۸– بعد از ورزش زیاد و غضب شدید که معده خیلی گرم میگردد مصرف غذاهای مثل ماهی ، شیر ، خربزه ، هندوانه و آنچه در اثر حرارت دچار فساد می شود مضر است به همین منظور در هنگام تب که حرارت در کل بدن و معده بالا می رود مصرف شیر توصیه نمی شود.
۱۹– بعد از سن جوانی واجب است که از مقدار حجم غذا و مصرف غذاهای ثقیل ( سنگین) و سرخ شده کاسته شود بعلت اینکه توان هضم در سنین بالاتر کمتر است و مواد زائد بیشتری تولید می گردد که به راحتی دفع نمی شود.
۲۰– گرسنه خوابیدن در شب خصوصا برای افراد پیر مضر است ولی غذا های خورده شده نباید ثقیل و سنگین باشد و دیر وقت مصرف گردد ( گرسنگی در نیمه شب باعث تحلیل رفتن اعضا مهم بدن می شود)
۲۱– مصرف مداوم و زیاد تخم مرغ ، شیرینیجات و ترشیجات مضر است.
۲۲– هر گونه عادات غذایی که حتی اگر ناپسند است می بایست به تدریج متعادل شود و ترک عادت به یکباره مضر است.
۲۳– ذکر نام پروردگار در ابتدای غذا و الحمدلله در انتهای غذا فراموش نشود.
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
بسیار مفید
خواهش میکنم
با سلام ؛
ممنون جامع بود
سپاس از شما
با سلام و عرض ادب، خواستم بابت سایت خوبتون که منو با رژیم غذایی کتو سلامت آشنا کرد تشکر کنم، هیچ موقع فکر نمی کردم بتونم انقدر وزنمو پایین بیارمو به تناسب اندام ایده آلم برسم… بازم ممنون
با سلام ، سپاس از نظرتون و
آرزوی موفقیت روز افزون برای شما