نوشته شده توسط : اطلاع روز
منتشر شده در تاریخ : 14 تیر 1398
توافق روسیه و عربستان که در پشت پرده اوپک انجام شد، درست چند روز پیش از انعقاد نشست نیم سال این سازمان در وین صورت گرفت و در این جلسه اوپک علنی شد، باعث عصبانیت بیزن زنگنه، وزیر نفت ایران گردید و وی به شدت از همان آغاز جلسه به این موضوع تاخت و روسیه و عربستان را متهم به سیطره بر سازمان اوپک نمود. اما در ادامه، وی نشست اوپک در وین را برای کشورش مثبت دانست؛ چرا که در آن خواسته ایران نیز محقق شده و چه بسا این مساله بخاطر روسیه بوده است
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: این در حالی است که در گذشته، برای دههها روسیه دشمن سرسخت سازمان اوپک بود، آن را یک سازمان احتکاری میدانست و برای از بین بردن توافقهای اوپک تلاش میکرد. اما اکنون روسیه در دوره ریاست پوتین، دوست نزدیک این سازمان شده و آن را به عنوان یک جبهه قدرتمند برای مقابله با خواستههای ترامپ در مورد افزایش قیمتها و تبدیل آمریکا به یک دولت صادر کننده نفت، به دلیل تولید سریع نفت صخره ای، هدایت میکند.
این یک ازدواج مصلحتی بین اوپک و روسیه است که برنده اول آن، ولادیمیر پوتین است، که میتواند در جریان جنگ سرد روز افزونش با ایالات متحده از اوپک استفاده کند. روسیه بودجه خود را بر اساس قیمت نفت بین ۴۵-۵۰ دلار برای هر بشکه تعیین کرده است و اکنون به لطف همکاری اش با اوپک و حفظ میانگین فعلی تولید، قیمت نفت خام به ۶۵ دلار به ازای هر بشکه رسیده است، که این یک دستاورد مهم برای مقابله با تحریمهای آمریکا علیه روسیه، به دلیل منضم کردن شبه جزیره کریمه به این کشور است. بویژه آنکه عواید نفتی و گازی ۵۰ درصد از درآمد روسیه را تشکیل میدهد.
البته در این جا قصد بحث کردن در مورد این مساله را نداریم که توافقی که پوتین با بن سلمان برای تمدید عمل براساس توافق کاهش تولید در حاشیه نشست جی ۲۰ امضا کرد، عامل اصلی حفظ قیمتهای نفت و رسیدن به توافق مذکور در مورد کاهش تولید بوده است.
نکته دیگر آنکه توافق روسیه و عربستان که در پشت پرده اوپک انجام شد، درست چند روز پیش از انعقاد نشست نیم سال این سازمان در وین صورت گرفت و در این جلسه اوپک علنی شد، باعث عصبانیت بیزن زنگنه، وزیر نفت ایران گردید و وی به شدت از همان آغاز جلسه به این موضوع تاخت و روسیه و عربستان را متهم به سیطره بر سازمان اوپک نمود. اما در ادامه، وی نشست اوپک در وین را برای کشورش مثبت دانست؛ چرا که در آن خواسته ایران نیز محقق شده و چه بسا این مساله بخاطر روسیه بوده است.
سوالی که اکنون و پس از مشخص شدن رهبری اوپک و بازارهای جهانی انرژی توسط روسیه و پوتین مطرح میشود، آن است که عکس العمل ترامپ در قبال این سیلی و نقش همکاری هم پیمانش، عربستان، با روسیه، چه خواهد بود؟ در حالی که ترامپ با پادشاه سعودی گفتگوی تلفنی داشته و افزایش تولید، در مقابل کاهش قیمتها و به بیان دیگر، خدمت به اقتصاد آمریکا را خواسته است، ایا با همراهی عربستان مواجه میشود؟
هنوز برای غرق شدن در پیش بینیها زود است، اما قطعا رئیس جمهور امریکا در برابر این نزدیکی عربستان و روسیه و حکمرانی مسکو بر بازار انرژی بیکار نمینشیند؛ چرا که این امر به رویای پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری آسیب میرساند.
منبع : انتخاب
لطفا به این مطلب امتیاز دهید